Spring naar inhoud
26 februari 2012 / Jeffrey Severijn

in t Grunneger laand

Na een week zonder loopjes wilde ik er dit weekend maar eens flink tegenaan gaan. het weekend begon op  vrijdagavond met een Z2 training van 20 kilometer in 1:45 uur. Dat is ook voor mij behoorlijk snel. Zaterdag en Zondag wilde ik een 30-er lopen en ik was benieuwd hoe dat zou gaan na vrijdagavond.

Er zou gelopen worden bij mijn ouders in Groningen. Niet geheel onbekend terrein maar toch wel wat minder dan Utrecht. Het zouden dus 2 zwerftochtjes worden. Op zich een welkome verandering van de standaardrondjes op het Lint.

Zaterdag stond er behoorlijk wat wind uit het westen en ik besloot dan ook eerst naar het westen te gaan. Na circa 9 kilometer tegen de wind in te hebben geploeterd besloot ik in Zuidhorn naar het zuiden te lopen richting Enumatil. Daar aangekomen ging het naar Lettelbert, waarna ik heerlijk de wind in de rug kreeg richting Hoogkerk. Enige minpuntje was dat in een natuurgebied het fietspad ophield waardoor ik tot aan mijn enkels in de klei wegzakte…. Maar goed, dat wassen we wel weer van de schoentjes…


Zondag was de wind minder en besloot ik vor de variatie maar eens naar zuid-westen te lopen; naar Peize. Dar heb ik heerlijk midden in het dorp op een bankje genoten van de zon. Vervolgens ging het via de Onlanden (natuurgebied) richting het Hoornsemeer. Daar heb ik lekker met de beentjes in het water gehangen voordat ik weer terug ging richting Hoogkerk.

Kortom een geslaagd weekend en ondanks dat ik maar drie dagen heb gelopen toch de 80 kilometer gehaald!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: