Spring naar inhoud
3 maart 2012 / Jeffrey Severijn

Noorderparkroute

Morgen viert mijn oudste dochter haar verjaardag en dus besloot ik de duurloop naar vandaag te verplaatsen. De voorbereiding op de Utrecht Marathon is al ruim over de helft en dus staan de lange duurlopen weer in de planning. Deze week 145 minuten wat bij mij vertaalt in zo’n 25 kilometer. Maar ja, aangezien deze voorbereidingsperiode toch al een grote chaos is en ik maar wat aanrommel besloot ik ook vandaag mij maar weer eens niet aan het schema te houden.

Aangezien zo’n beetje iedereen die ik ken morgen aan de start staat van de 20 van Alphen, was ik vandaag op mijzelf aangewezen.

En al heel lang zit de Noorderparkroute in mijn hoofd. Deze plofte samen met het AD een keer op de deurmat en is te starten vanaf de Maarseveense plassen en dus ideaal bereikbaar vanaf Leidsche Rijn. Het is een Fietsroute en dus volledig verhard en makkelijk te vinden. Tenminste, als je de nummers van de fietsknooppunten onthoudt of zoals ik opschrijft. Kortom, in de auto naar de Maarsseveenseplassen en opzoek naar nummer 47; start van de route!

De route loopt door het veengebied ten noorden van Utrecht. Via de Maarsseveense plassen ga je door de Molenpolder en dan een mooi stuk langs de Tienhovense plassen. vervolgens ga je richting de Loosdrechtse plassen. Via Oud-Loosdrecht loop je dan langs het vliegveld van Hilversum om vervolgens via Hollandsche Rading, Maartensdijk en Groenekan weer terug te gaan richting stad. Het is een afwisselend veenlandschap met weilanden, lintdorpen en vooral in het begin veel water. Langs de route liggen kasteel Sypesteyn en fort Ruigenhoek, twee overblijfselen uit vervlogen tijden. Het voelt goed om hier te lopen!

En daarmee zijn we weer 34 kilometer dichterbij de Utrecht Marathon gekomen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: