Spring naar inhoud
9 april 2012 / Jeffrey Severijn

Nieuw PR: 3:29:12!!!

Lang heb ik getwijfeld of ik dit blogje “Nieuw PR” of “Gecontroleerd kapot gaan” zou noemen. Want gecontroleerd kapot gaan, dat was het. Echter de blijdschap om het nieuwe PR voert vanavond de boventoom en daarom dus “Nieuw PR” als titel.

Na de chaotische voorbereiding rekende ik eigenlijk nergens meer op. Ik wist dan ook eigenlijk niet hoe te beginnen. Tegen beter weten in hoopte ik dat het aantal Z2 loopjes enerzijds en 30-kilometertjes anderzijds zouden zorgen voor tempohardheid en uithoudingsvermogen. Ik besloot dan ook maar gewoon weg te gaan met de 3:30 groep om te zien waar ik uit zou komen.

Maar goed, na 5 kilometer had ik het al moeilijk en zat ik achterin de groep te bungelen. Ik wist echter, dat met de vervelende wind en regen, dat ik wel moest aanklampen. Zou dat niet lukken dan zou het wel eens heel snel gedaan kunnen zijn vandaag. Kortom, aanklampen dus. Op 10 kilometer nam ik een gelletje en herpakte ik mijzelf een beetje. Even later kwam hardlopendeboer langs op de fiets. Heel gezellig was ik niet, praten lukte niet echt. Ik zat namelijk in mijn gebruikelijke 15 kilometer dip. Dit was extra lastig nu ik zo dicht bij huis langs kwam. Ik sloot dan ook mijn ogen en probeerde mij te focussen op het lopen.

Van John kreeg ik wat te drinken; iets wat meer dan welkom was. Echter, mijn maag kon de sportdrank niet echt goed meer verteren. De gel die ik vervolgens op 20 kilometer nam kreeg ik ook niet weg. Enige wat ik nu nog kon bedenken was aanklampen. De tijd was nog goed, zo rond de 1:44. Tijdens de 30 kilometerloopjes krijg ik vaak een opleving zo rond de 22-25 kilometer en daar hield ik mij dan ook maar aan vast. Echter, de opleving kwam er niet. Ik kon aanklampen, dat was alles.

Op 26 kilometer raakte ik de groep weer kwijt nadat ik mijn veter moest vastmaken. Gelukkig kwam toen ook net John weer naast mij fietsen. Praten was nu echt geen optie meer; het kapot gaan was in volle gang. Proberen terug te lopen naar de groep was het enige waar ik aan kon denken. Met een soort van laatste kracht inspanning lukte dat ook, hoewel het duurde tot de Hoogeweidebrug (32 kilometer) al vorens het mij lukte om de 200 meter te overbruggen. Vervolgens was het draaien en keren om langs het kanaal richting de binnenstad te lopen. Ik wist nu dat het aankwam op duurvermogen. En niet alleen bij mij.

Langs het kanaal waaide de een na de ander er af. Aangezien ik achter in de groep liep betekende dit dat ik steeds weer moest passeren en aanklampen. Iets wat wonderweel ook steeds weer lukte. Op 37 kilometer konden we de finish ruiken en sloot ik wederom de ogen om mijzelf niet in de verleiding te bengen linksaf te slaan. Het was nu nog maar 5 kilometer. Dat moest lukken.

In het museumkwartier, op weg naar de Dom, had ik het wederom zwaar. De stenen deden pijn aan mijn voeten en het leek wel alsof mijn benen staalkabels waren geworden. Opgeven was echter geen optie meer. Ook rekenen lukte niet meer. Ik hield mijzelf dan ook maar voor dat als de hazen op 3:29:30 waren weggegaan een sub 3:30 er nog steeds in zat. Ik moest de groep nu echt laten gaan en probeerde op 20-50 meter te consolideren. De eindsprint was ingezet. Een soort van Fartlek waarbij ik probeerde de kilometertijden rond de 5:00 per kilometer te houden. Enige voordeel was dat ik nu wel de ideale lijn kon lopen.

De Croeselaan leek eindeloos te zijn, zeker als je op 40 kilometer een soort van eindsprint heb ingezet op jacht naar de 3:30. De 2 hazen probeerden mij nog een eindsprint aan te praten, maar die konden niet weten dat ik daar al mee bezig was.

Met 3:29:46 op de klok kwam ik over de finish. Kortom, een PR!!!

Iedereen die langs de kant stond bedankt:

 • Trees, je sleepte mij op 6 kilometer doorheen.
 • Rob en Marian, ik zag jullie wel staan op het Lint, ik had alleen de vut niet om te groeten.
 • Petra, je enthousiaste werkt aanstekelijk.
 • RunningGerard, de ook een superrrr!! PR heeft gelopen.
 • Andy en Theo, de twee hazen op de 3:30.

En uiteraard John voor de bevoorrading, het op mij inpraten toen ik het moeilijk had en de hamburger achteraf!

4 reacties

Geef een reactie
 1. Ans / apr 10 2012 05:49

  Hoi Jeffrey, gefeliciteerd met deze super prestatie. Wat een doorzettingsvermogen heb jij. Geniet ervan en rust lekker uit. Gr. Ans

 2. John / apr 10 2012 08:29

  Met zo’n brakke voorbereiding toch weer een verbetering van je pr en ook meteen maar onder die 3:30 gedoken. Respect voor je doorzettingsvermogen op de momenten dat je er doorheen zat, maar toch weer aan wist te haken bij de groep.
  Sterk gelopen, hopelijk heb ik volgende week wat van jou doorzettingsvermogen in 010 om de finish te halen.

 3. runninggerard / apr 10 2012 19:37

  Man o man wat heb je er voor moeten vechten. Het is je toch gelukt op karakter. Gefeliciteerd kerel. Dik verdiend deze PR. Laat staan wat voor tijd het wordt als de voorbereiding ideaal is. Geniet ervan.

 4. Annet Gerkes / apr 10 2012 21:34

  Hoi Jeffrey, gefeliciteerd met je schitterende PR. Nu zal ik je echt nooit meer kunnen bijhouden šŸ™‚ Nu eerst even nagenieten en uitrusten. Groetjes van Annet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: