Spring naar inhoud
14 augustus 2012 / Jeffrey Severijn

De Zeeuwsekust voorbereidingsloop

Afgelopen zondag was het zo ver. Het was weer tijd voor de voorbereidingsloop op de Zeeuwsekust marathon. Welke jaarlijks wordt georganiseerd door Jacqueline. Niet dat ik enige illusie heb dat ik die marathon zou kunnen lopen maar, de trainingsloop die ongeveer 23 kilometer was zou nog wel gaan.

Kortom John laten regelen dat ik zou worden ingeschreven en vervolgens snel nog wat kilometers maken zodat ik niet halverwege zou moeten afhaken. Het kilometers maken lukte redelijk en afgehaakt is er dus ook niet.

Maar goed, de dag begon al vroeg. Of eigenlijk te laat. Afgesproken was dat John met de hardlopendeboer-auto om 9:00 uur bij mij zou zijn. Echter, om 8:45 uur werd er al aangebeld. Zoutelande was toch net iets verder dan gedacht en opschieten was dus het devies. Wat voor mij betekende dat ik de helft van mijn voorbereidingstijd kwijt was. Een beetje onwennig en gehaast pakte ik de laatste spullen bij elkaar en vervolgens zweefden we in de hardlopendeboer-auto naar Zeeland.

Ook de sluizen bij Stellendam konden ons er niet onder krijgen en exact 5 minuten voor de deadline stonden we naast de bus die ons naar Vrouwenpolder zou brengen. Wat overigens betekende dat we nog ruim een halfuur eerder waren dan nodig. Kortom ruim op tijd. In Zoutelande was het een weerzien met veel bekenden zoals Jacqueline, Marco, Ronald, Sylvia, Tiny, Hans. Maar ook veel nieuwe hardlopers.

Het lopen ging heel wat minder voortvarend. Het was (voor mijn doen) warm en ik was nog wat stijf en moe van de 20 kilometer op zaterdag. En zand, dat is toch niet helemaal mijn ding. Maar goed, na strand en een verversingspost kwamen er duinen. En, ik weet nu dat dat al helemaal niet mijn ding is. Gelukkig stond er een verversingspost in Domburg met héééél véééél lekkers. Gunther en Fabiola heel erg bedankt!!

Vervolgens ging het naar Westkapelle over nog meer duinen en trappen (ook al niet mijn ding) om daarna richting Zoutelande te gaan waar we nog werden getrakteerd op een extra stukje strand en een paar trappen. Een maal in Zoutelande konden John en ik ons er niet van weerhouden om direct een café in te duiken en daar de vermoeidheid weg te blussen met wat cola!

Na een korte maar heerlijke douche bij mini-camping  Boogaard, werd nagepraat bij het restaurant ‘Het Verschil’ in Zoutelande. Kortom een geslaagde dag!

P.s. Lees ook de blog van John voor een leuk verslag en veel meer foto’s…

7 reacties

Geef een reactie
 1. runninggerard / aug 14 2012 19:40

  Mooi trainingsloopje meegepakt kerel. Was een topdag zo te lezen op diverse blogs. Had ook niet anders verwacht.

 2. RunningHans / aug 14 2012 23:05

  mooi verslag, mooie dag en mooie loop.. succes in Zwolle

 3. John / aug 15 2012 06:50

  Niet echt, of is het echt niet, ons parcours. Maar toch maar weer mooi een variatie op onze traininingen en een gezellige dag met leuke mensen gehad.

 4. Ronald Meijer / aug 16 2012 22:55

  Heee Jeffrey! het was weer leuk je te zien en ook deze editie van de zeeuwse trainingsloop was weer een feestje! Tot in Zwolle!

 5. Jacqueline / aug 17 2012 20:04

  Niets van gemerkt… dat het strand en duinen niet jouw ding zijn… je ging goed toch? Het was een fantastisch mooie dag.

  • Jeffrey Severijn / aug 17 2012 22:15

   Hi jacqueline, het ging voor mijn doen inderdaad redelijk. Dat komt ook door de superorganisatie, het mooie weer en de leuke mede-lopers!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: