Spring naar inhoud
19 augustus 2012 / Jeffrey Severijn

Duurloop met John en Christel

Gistermiddag kreeg ik het bericht dat de parcoursverkenningsloop ter voorbereiding op de marathon van Zwolle niet zou doorgaan. Jammer maar begrijpelijk met voorspelde temperaturen van dik boven de 30 graden. Hopelijk is er voor de marathon eind september nog ruimte om een parcoursverkenningsloop te organiseren.

Kortom, tijd voor plan B want er moest natuurlijk gelopen worden. Hardloopmaatje gebeld en gevraagd naar zijn ideeën. Idee was om de route die hij en Christel op zaterdag hadden gedaan nog een keer te doen. Zaterdag had Christel gelopen en John gefietst en nu zou Christel gaan fietsen en wij lopen. Om het warme weer wat ‘voor’ te zijn zouden we om 8 uur starten. Verder was het plan halverwege een verkoelende duik te nemen in de Maarsseveenseplassen. tenminste, dat wilden John en Christel doen, ik ben niet zo van het zwemmen 😉

foto van John de Boer

Eenmaal gestart was het al direct warm. De eerste kilometers gingen echter nog prima. Het niet zelf mee moeten slepen van drinken was echt super: Christel, nogmaals bedankt. Om de 5 kilometer stopten we even om wat te drinken. En zo kwamen we na iets meer dan ene uur bij de Maarseveenseplassen in de buurt. Daar liepen we eerst een rondje om na 15 kilometer ons op te maken voor een verkoelende duik. Christel en John waren al snel in het water. Zelf hield ik het bij het nat maken van mijn Buff en het met mijn Buff natmaken van mijn armen en benen. Ik was inmiddels moe en had het warm.

Ik begon ook steeds meer last van de hitte te krijgen en ook mijn rechterheup begon op te spelen. Op zich is dat ook niet zo vreemd aangezien ik inmiddels op 100 kilometer voor de week zat. De stops werden nu  op mijn aangeven frequenter (om de 4 kilometer) zodat ik de benen even kon ontlasten en wat extra vocht tot mij kon nemen.

Op het laatste stuk langs de Biltse Rading kwam ik weer beter in mijn ritme en toen Christel de vraag stelde of ik de kortste route naar huis wilde of de 30 vol wilde maken koos ik stoer voor het laatste. John perste er zelfs nog een echt johndeboertje uit en liep 1 kilometer extra. Dit om nog maar eens te bewijzen dat hij eigenlijk UltraDeBoer zou moeten heten!

Al met al een warme maar geslaagde dag samen met Christel en UltraDeBoer!

2 reacties

Geef een reactie
  1. John / aug 19 2012 21:17

    De enige ultra die er vandaag bij was is onze begeleidster.
    Ach, we hebben er weer een dertiger opzitten op weg naar Zwolle.

  2. runninggerard / aug 23 2012 16:56

    Weer een mooie maar ook warme dertiger in de pocket kerel. Succes met the Road to Zwolle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: