Spring naar inhoud
1 oktober 2012 / Jeffrey Severijn

Marathon van Zwolle

Zondag 30 september was het zo ver. Na 8 weken voorbereiding stond de Marathon van Zwolle op het programma. Om 8:00 uur ’s ochtends stond John al voor de deur om via Ruud naar hotel Lumen in Zwolle af te reizen. Daar waren veel bekenden zoals Frank, Ronald, Kees, Han, Sierd, Ton, Nesrine, Cis en Pascal en anderen.

De marathon zelf ging niet echt super. Daar waren 2 redenen voor, een redelijk harde wind en een lege maag. Dit laatste kreeg ik al na 10 kilometer en is iets waar ik nog nooit last van heb gehad. Ook de gel die ik er op 15 kilometer ingooide hielp niet echt.  Op 20 kilometer nam ik dan ook de tijd om wat extra sportdrank te drinken. En ach, toen wist ik het al. Het werd tijd om te gaan genieten en het idee van een PR uit mijn hoofd te zetten. De wind maakte het namelijk lastig om terug te komen bij de 3:30 pacer-groep. En heel veel zin om te gaan forceren had ik niet. Daarvoor zijn er binnenkort nog veel te veel leuke loopjes te doen!

Relaxed liep ik dan ook verder, genietend van het uitzicht over de IJssel. Het tempo zakte wat maar was nog steeds goed. De meeste tijd verloor ik bij de drankposten waar ik uitgebreid stopte om hele bananen en veel sportdrank naar binnen te werken. Cola, dat ik normaal veel drink, was er helaas niet.

Na 3:36:26 kwam ik voldaan over de finish in het PEC Zwolle stadion. Daar ging ik direct door naar het hotel om te douchen en te kijken hoe het de rest was vergaan. Tijdens het napraten kwam ik er al snel achter dat ik helaas niet de enige was die geen PR had gelopen. Goed nieuws kwam er wel uit Berlijn waar Christel met 3:32 een super PR had gelopen en daarmee de kwalificatie voor de Bosten Marathon!

Op de terugweg besloten John, Ruud en ik nog even onze koolhydraten voorraad bij te werken. Een goede afsluiting van deze dag.

verschillende foto’s van Bjorn Paree

3 reacties

Geef een reactie
  1. runninggerard / okt 2 2012 19:36

    Mooi dat je erbij was. Schijnt een leuke marathon te zijn geweest met veel wind. Een PR is dan lastig. Toch een mooie tijd. Hoorde ik nou dat je ook in Zeeland ging starten?

  2. Ronald Meijer / okt 3 2012 12:58

    het was weer een mooi feestje, gefeliciteerd met weer een leuke marathon op je lijst Jeffrey!

Trackbacks

  1. Berg en Dal « Jeffs Runs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: