Spring naar inhoud
13 oktober 2012 / Jeffrey Severijn

Berg en Dal

Een prachtig heuvelachtig parcours (circa 800 hoogte meters), een leuke afstand (circa 60 kilometer), een goed aangegeven parcours (op een klein stukje na dan), lekker veel blubber, leuke aardige mensen en super verzorging. Kortom, wat wil een mens nog meer. Dit is in een nutshell de 6e Herfst-ultraloop Berg en Dal.

Een paar weken geleden besloot ik naar Berg en Dal te gaan. De marathon van Zwolle (klik hier voor het verslag) ging redelijk maar zeker niet super en ik had het gevoel dat ik weer eens toe was aan iets anders. Even geen asfalt, geen drang naar snelle tijden maar lekker ploeteren over heuveltjes en lopen in de blubber. Wat dat betreft werden mijn wensen ruim ingewilligd. Het had de afgelopen dagen lekker geregend dus het parcours was drassig. Daar bovenop begon het vandaag vanaf circa 30 kilometer ook nog eens stevig te regenen waardoor het er niet heel veel beter op werd. En ook de heuvels waren ruim voorradig.

De dag zelf ging ook goed. Ik startte lekker relaxed en al snel had ik in Koen een medeloper gevonden. Voor de start hadden we al even gesproken en geconstateerd dat we ongeveer even snel zouden zijn. En dat bleek ook zo te zijn. Samen gingen we op weg door het bos. Waarbij we hele stukken fietsend werden begeleid door zijn vriendin Nicole. Zo vlogen de kilometers onder ons door en voor we het wisten waren we in het tweede deel aanbeland.

Na de 32kilometer verzorgingspost waar we werden verast met vla, snert, cola (heel veel cola :-)) en andere versnaperingen ging het wat minder. Zowel ik als mijn loopmaatje hadden het zwaar. En opletten, dat deden we ook al niet waardoor we hopeloos fout liepen. Gelukkig waren we wel so snugger om tijdig terug te lopen zodat de schade beperkt bleef. De inzinking bleef echter op de loer liggen totdat Gerard als reddende engel van achteren kwam aanlopen. Hij moedigde ons aan om ‘ gewoon’  door te lopen. En gaf vervolgens perfect het tempo aan. De dip was hierdoor snel vergeten en voordat we het wisten waren we bij de 41 kilometer verzorgingspost. Daar merkte ik dat mijn maag stil stond en vast voedsel niet meer werd gewaardeerd.

Maar ja, we moesten verder en dus liepen we snel verder toen er zich een klein groepje leek te vormen. Hoe mer zielen, hoe meer vreugd. En dat niet alleen. Toen we op een punt aankwamen waar de pijlen waren verdwenen werden we ‘gered’ door een van de lopers  die zo slim was geweest de route in zijn Garmin te zetten!

Min of mer gezamenlijk kwamen we aan bij de laatste drankpost. Min of meer, want ik moest steeds vaker een gaatje laten vallen. Ik besloot dan ook heuvel op te gaan wandelen. Daardoor verloor  ik wel wat tijd maar de schade bleef beperkt. Het laatste stuk vanaf 52 kilometer werd het echt zwaar. Niet alleen ik had het hier zwaar, Koen ook. We wandeleden daardoor wat frequenter en moedigden elkaar steeds meer aan. De finish was immer in zicht!

Kortom, een top dag gehad welke na 6:37:50 voorbij was. Dat smaakt naar meer! Weg asfalt, laat de heuvels, zand en blubber maar komen… of begin ik nu wat overmoedig te worden…

P.s. foto’s volgen…

8 reacties

Geef een reactie
 1. coqqualm / okt 13 2012 19:53

  Lekker bezig geweest mooi daar en heerlijk lopen je bent dus n echte Trail runner aan het worden lekker Proficiat

 2. John / okt 14 2012 08:00

  Ultra(trail)Jeffrey is on a roll! Je ontpopt je dit jaar meer en meer als ultraloper, op naar de volgende.
  Fijn dat je in Koen een loopmaatje had om door de blubber en tegen de heuvels op te ploeteren, en die douche na afloop zal wel heel lekker geweest zijn 😉
  Gefeliciteerd met wederom een mooie prestatie.

 3. Ans / okt 14 2012 19:52

  Een reddende engel, een loopmaatje gevonden, en een mooie tijd. Wat moet dit een top dag geweest zijn 🙂 respect Jeffrey

 4. runninggerard / okt 14 2012 20:12

  Je word al een echte ultralopert. Deze staat zeker op mijn lijstje. Traillopen is het mooiste wat er is. Ga het zeker vaker doen. Mooie prestatie neergezet kerel.

 5. Koen / okt 15 2012 22:05

  Was een mooie dag Jeffrey! Laat je email achter via contactformulier op mn site dan mail ik je de fotos.

 6. Paul Altena / okt 15 2012 23:45

  Dag Jeffrey,
  Leuk verslag, ik ben inmiddels zo vrij geweest om het over te nemen op de website van de LAT, http://www.delat.nl. Natuurlijk met je naam en website vermelding.
  Als je er bezwaar tegen hebt, laat het me even weten via info@delat.nl
  Paul Altena
  sv De LAT

Trackbacks

 1. Mizuno Halve Marathon van Amsterdam – een tussendoortje « Jeffs Runs
 2. Röntgenlauf « Jeffs Runs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: