Spring naar inhoud
10 februari 2013 / Jeffrey Severijn

Utrechtpad: Van De Dom naar Wijk bij Duurstede

Schermafbeelding 2013-02-10 om 20.31.22Soms heb je van die dagen waarop je nergens zin in hebt, vandaag was zo’n dag. Na lekker lang in bed te zijn blijven liggen en wat spelletjes te hebben gespeld met de kids besloot ik dan toch maar de hardloopschoenen aan te trekken. Veel zin in een rondje Lint had ik niet dus besloot ik de trein naar Utrecht te nemen om een stuk langs de kromme rijn te lopen.

Om 12:17 nam ik de trein en 10 minuten later stond ik op Utrecht Centraal. Daar liep ik naar De Dom waar ik de geel-fotorode aanwijzing volgde. Deze geel-rode aanwijzingen markeren het Utrechtpad. Het Utrechtpad is een wandelroute van 163 kilometer welke begint en eindigt in Utrecht, aan de voet van De Dom en dat voor het grootste deel door de provincie Utrecht loopt. Vandaag liep ik de eerste 2 van in totaal 9 etappes.

Rond 12:30 uur liep ik met een heerlijk zonnetje langs de Oudegracht naar het Ledig Erf. vanaf daar ging het verder langs de Kromme Rijn via Amelisweerd naar Bunnik. Al vrij snel merkte ik dat mijn schoenkeuze (geen trailschoen) niet geheel handig was. Het jaagpad was behoorlijk blubberig en veelal besneeuwd en daarmee glibberig. Trailschoenen hadden dan ook niet foto (1)misstaan.  Er zat dan ook niets anders op dan rustig aan te doen. Ik liep lekker en de kilometers vlogen voorbij. Rond de 16 kilometer was het tijd voor de lunch. Uit de rugzak werden twee wittebolletjes met kaas getoverd. Ik wil wat vast voedsel uitproberen aangezien ik vaak na een kilometer of 40 geen gel meer binnen kan houden.

Vervolgens was het wat draaien en keren en moesten we over weilanden heen. Dat was niet echt een succes. Ik zakte tot mijn enkels in de blubber en sneeu, en erger, onder de sneeuw lagen af en toe plassen waardoor mijn schoenen compleet doorweekt waren en ik koude voeten kreeg…. En erger ik viel tot 3 keer aan toe voluit in de sneeuw en blubber. Nog een foto (2)geluk dat het wel lekker zacht was!

Daarna ging het via de Oude Kromme Rijn naar het Amsterdam-Rijnkanaal. Dit was het laatste stukje naar Wijk bij Duurstede en het was een soort van verhard! Dat was dan ook meteen het positieve deel van deze 7 tot 8 kilometer. Er stond namelijk een redelijke wind. En die wind had ik uiteraard tegen.  

foto (6)Maar dan is er eindelijk het verlossende bord dat aangeeft dat ik in Wijk bij Duurstede ben! Nog even langs het kasteel en dan door naar de
markt. Deel 1 zat er op. Een prachtige route die mij benieuwd heeft gemaakt naar de rest van het Utrechtpad.

Bijna 38 kilometer later stap ik moe maar voldaan in de bus die mij terugbrengt naar Utrecht! In Utrecht nog even met de trein naar Terwijde. Vandaar liep ik nog 2 kilometer naar huis waarmee het dagtotaal op 40+ uitkwam.

3 reacties

Geef een reactie
  1. RunningGerard / feb 10 2013 21:01

    Weer een hele mooie maar pittige duurloop vriend

  2. Ruud / feb 10 2013 21:59

    Mooie afstand heb je zo weer gemaakt, mooie route ook langs de Krommerijn

  3. John / feb 10 2013 22:09

    Een week na Apeldoorn toch maar weer ff bijna de marathonafstand afgelegd. Je bent lekker bezig. Wat wordt het volgend weekend? Mooie route trouwens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: