Spring naar inhoud
31 maart 2013 / Jeffrey Severijn

Gooi & Meer Ultraloop

Schermafbeelding 2013-03-31 om 10.51.26Zaterdag 23 Maart stond de eerste ‘ultraloop’ van het seizoen op de agenda: de Gooi & Meer Ultraloop. Georganiseerd door Willem ‘funrunner‘ Mütze en Annemarie in samenwerking met de Lat. Met start en finish in Bussum, dus lekker dichtbij.

In de auto naar Bussum merkte ik al dat het hard waaide. Dat samen met de temperatuur rond het vriespunt zorgde voor een gevoelstemperatuur van rond de -5 graden. Geen absoluut record voor 23 maart volgens de weermannen, maar koud was het wel. De nodige (3!) lagen kleding, muts en dubbele handschoenen  zorgden voor de nodige warmte. Foto’s heb ik niet gemaakt deze keer, daarvoor was het te koud. Foto’s die jullie zien komen van de website van Willem.

P1460977De Route en goede verzorging verzachtten de omstandigheden. Elke 7 tot 9 kilometer was er een verzorgingspost met vriendelijke en behulpzame mensen en medelopers/wandelaars die tijd hadden voor een praatje. Hoe anders is dat tijdens de gemiddelde stadsmarathon!

De route was ook prachtig en een echte aanrader. Deze gaat langs Gooise dorpen en de vesting van Naarden. Maar P1460695ook door verschillende natuurgebieden en langs polders en water. Kortom, veel natuur  en mooie vergezichten. De route was ook goed gepijld. Wat mij er overigens niet van weerhield om af en toe volledig de weg kwijt te zijn. Voornamelijk doordat ik geheel in gedachten verzonken rondliep en daardoor op cruciale momenten niet op zat te letten. Gelukkig had ik de route in mijn Garmin gezet zodat ik al snel een seintje kreeg dat ik van de route was afgeweken, had ik dit niet gedaan dan was ik nu nog aan het zoeken….

De Route begon in Bussum vandaar liepen we tegen de klok in. Hierdoor hadden we zowel in het begin als aan het eind wind tegen. Vooral het stuk vanaf de Ankeveense plassen naar ’s Graveland was zwaar. Daar hadden we 10 kilometer lang vol de wind tegen. Zwaar was dit ook aangezien ik vanaf kilometer 30 min of meer alleen liep. Echt een maatje om me achter te verschuilen had ik dus niet.

Na 6:31 zat het er weer op en reed ik met Oorkonde en aandenken weer richting Utrecht. Kortom, een leuke loop met goede verzorging. Een echte aanrader dus. Nu op naar Texel!

2 reacties

Geef een reactie
  1. runninggerard / mrt 31 2013 12:27

    Beste Ultra weer in de pocket. Mooie training voor Texel. Ik zie je morgen.

  2. John / apr 2 2013 09:12

    Toch maar weer mooi gedaan. De zestigers gaan je inmiddels net zo gemakkelijk als marathons af.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: